Välkomna till Nyköpings BIS Fotboll
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
NYKÖPINGS BIS FOTBOLL
GRÄNSLÖS PASSION - VI VILL MER
Herrar

Referat: Enskede IK - Nyköpings BIS
Seriepremiär: Enskede IK - Nyköpings BIS
2024-03-28 14:00

Äntligen dags för efterlängtad seriepremiär i Division 2 Södra Svealand. Ett getingbo där 26 matcher kommer att forma en serietabell som, med facit i hand, kommer att vara helt rättvis. Nyköpings BIS inleder borta mot Enskede IK på Långfredagen 29 mars.

 

Genrepet hemma mot Viggbyholms IK förra helgen blev väl inget minne för livet och innebar förlust med 3-1. Ett för dagen ungdomligt balanserat hemmalag blev sönderkontrade av en konsekvent motståndare.

Huvudtränare Magnus "MK" Karlsson till SN-sporten nyligen:

Vi tar steg hela tiden, sen är det att sätta ett grundspel och förfina och arbeta med det. Det är en pågående sak som löper under en hel säsong. Vi kommer inte att vara fulländade till en seriepremiär, men vi ska vara tillräckligt redo för att känna oss trygga i våra grunder, i vårt spel och våra roller. Och det tycker jag att vi känner oss trygga och bekväma i redan nu.
 
Startelvan
Elis Jäger, Mohammed Wahap, Metin Hedeney, Pontus Nordenberg, Roman Tello, Stephen Kigongo, Alexander Alp, Rasmus Holmberg, Ed Verhoeven, Albin Aljic, Morris Blom.
 
Avbytare:  Nils Persson, Vilgot Hederoth, Alvin Björkäng Betzholtz, Emil Lundberg Claesson, Lucas Bergfors, Sam Rosén, Maximiliam Rehnqvist Bovbjerg.

Skador och avstängningar
Enis Ahmetovic är avstängd. Alen Ahmetovic skadad (ÖKS).

 

Dagens motståndare

Enskede IK spelade förra säsongen i Division 2 Norra Svealand och placerade sig på en andra plats i tabellen vilket innebar kvalspel till Ettan Norra. Där lyckades laget inte rubba IFK Stocksund. Inför årets säsong siktar klubben på att höja nivån på prestationerna ytterligare något snäpp för att kunna ta klivet uppåt.

 

Meriterade huvudtränaren Martin Augar förfogar över en till ganska stora delar nyrenoverad spelartrupp och förespråkar vanligtvis en kontrollerad spelstil med utrymme för vassa omställningar.

 

Bland namn som sticker ut hittar vi kvicke kantspelaren Eminn Ghozzi och mycket målfarlige Stefan Ostojic som gjorde hela 31 mål förra säsongen.

 

Avspark Enskede IP fredag 29/3 kl 13:00.


Nyhetsarkiv
2024-04-13 10:00
Tuff premiär mot AFC2024-02-11 20:30
Metin är klar för 20242024-02-06 15:00
 
Gränslös Partner
CSR Partner
Guldpartner
Silverpartner
Bronspartner
Officiell matleverantör till herrlaget